Valikko

Etusivu >> Kielletyt kirjat

Kielletyt kirjat

Kielletyt kirjat

Kielletyt kirjat 1944-46

Kielletyt kirjat

Kielletyt kirjat 1944-1946


Lukijalle

Tekijän kommentti 2012

Kielletyt kirjat -kokonaisuus on palvellut verkkolukijoita jo vuodesta 1996. Sitä on ajoittain ajantasaistettu. Klassisen sensuurin tietokantana se on vakiintunut nykyiseen asuunsa.

Tämän jälkeen on tullut Internet, Google, sähköiset julkaisut ja sensuurin monipuolinen tutkimus. Olen poistanut epäajanmukaisuudet ja pelkistänyt tietokantaa niin, että se toimii johdatuksena yleiseen sensuuriin.

Muualla uusitussa sivustossa on lähtöjä verkkosensuuriin, sensuurin käsitteistöön jne. Google, Wikipedia ja verkon lähteet toimivat

mainiosti täydentäjinä. Otan luonnollisesti mielelläni vastaan täydennysehdotuksia ja kommentteja.

Olen julkaissut väitöskirjani Kielletyt kirjat 1944 - 1946 (JYK 2000) erillisenä pdf-versiona. Teos on loppuunmyyty, uusia painoksia ei ole tulossa.

Kumpikin teos on tekijänoikeudellista aineistoa, niiden käyttö on vapaata, mutta toivon esim. esitelmissä ja lehtiartikkeleissa viittaamista. Se lämmittää aina. Kiitos!

Tapanilassa kesällä 2012


Tekijä

Kai Ekholm

Kai Ekholm


Kai Ekholm on julkaissut mm. kirjasensuuria käsittelevät teokset Kielletyt kirjat (1989), KIELLETYT (toim., 1990), Kielletyt kirjat (1996, uudistettu painos, Eduskunnan kirjasto), 200-sivuisen suositun Kielletyt kirjat -internet-version (1997-) sekä väitöskirjan Kielletyt kirjat 1944-46 (Oulun yliopisto 2000). Lisäksi julkaisuihin kuuluu lukuisia kotimaisia ja ulkomaisia artikkeleita, hakuteosartikkeleita, puheita, tieteellisiä esitelmiä ja konferenssipapereita (mm. Kongressin kirjasto).

Olemme myös Facebookissa